Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Oddział dla Dorosłych
(3)
Oddział dla Dzieci
(1)
Autor
Dante Marion
(1)
Durnowska Małgorzata
(1)
Grabek Wojciech
(1)
Humbach Markus
(1)
Jeromin Karin
(1)
Stelmaszyk Natasza
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Przynależność kulturowa
Literatura angielska
(1)
Literatura polska
(1)
Temat
Byłe zakonnice
(1)
Chorzy na nowotwór piersi
(1)
Dante, Marion
(1)
Dietetyka
(1)
Kasza
(1)
Kaszotto
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Mózg
(1)
Potrawy jednogarnkowe
(1)
Risotto
(1)
Ryż
(1)
Zakonnice
(1)
Zakony żeńskie
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
Temat: miejsce
Anglia (Wielka Brytania)
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(2)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Poradnik
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
Religia i duchowość
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Zrzuciłam habit : autobiografia Marion Dante / przełożył Wojtek Grabek. - Poznań : Olimp Media, copyright 2009. - 319 stron : ilustracje ; 22 cm.
W wieku 14 lat wstapiła do klasztoru. Opuściła go jako 46-letnia kobieta, by rozpocząć nowe życie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. LF (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I (1 egz.)
Książka
W koszyku
Sprawny umysł. - Poznań : Olimp Media, copyright 2019. - 109, [3] strony ; ilustracje kolorowe ; 20 cm.
(Smak Zdrowia)
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
Mózg to najważniejszy organ naszego ciała. Odpowiednie ćwiczenia umysłowe i zdrowa dieta pozwalają zachować dobrą pamięć. W naszej książce znajdziesz zestaw przepisów na proste dania zasobne w składniki, które odżywiają mózg, poprawiają koncentrację i nastrój.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla Dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Risotto jest najpopularniejszym sposobem przyrządzania ryżu we Włoszech, a kaszotto pod zabawnie brzmiącą nazwą kryje dania z kaszą nawiązujące do włoskich. Podobieństwo polega na metodzie przyrządzania. Wystarczy opanować przepis podstawowy, a potem możemy do woli eksperymentować z dodatkami, ogranicza nas jedynie wyobraźnia. Jeśli szukacie inspiracji, koniecznie wypróbujcie przepis na risotto z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami albo kaszotto z zielonym groszkiem i porem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej