32235
Book
In basket
A gdyby tak któregoś dnia znaleźć się w środku kraju, który kocha wino? Książka Piotra Apostolidisa bo niezwykle ciekawa, pełna wiedzy o winie i winiarstwie, chwilami szalona podróż po Gruzji. Unikalna możliwość spojrzenia na nią z perspektywy nie turysty, a mieszkańca. Fascynująca lektura. Już wiem, dokąd chcę pojechać w najbliższe wakacje! [Agnieszka Rousseau, dyplomowany enolog, Winnica Wieliczka] GRUZIŁSKA UCZTA to fascynująca podróż przez kraj biesiad, w którym nie ma wina bez jedzenia i nie ma jedzenia bez wina. To opowieść o regionie, gdzie nic nie dzieje się bez wina - świat wina, gdyby nie Gruzja, byłby pewnie o kilka tysięcy lat młodszy. O gruzińskiej kuchni, ucztach do białego rana i radości z życia, której można się uczyć od Gruzinów. - co się jada na gruzińskich suprach? - czym się różni tradycyjna gruzińska metoda wytwarzania win od europejskiej? - Jak zaprzyjaźnić się z Gruzinami? - czy wino im jest starsze, tym lepsze? - Jak zrobić czakapuli?
Availability:
Oddział dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 913 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again